עוגות טובות


  בצק סוכר

 
לא רבים יודעים זאת, אבל בצק סוכר הינו בצק מיוחד שנועד לרידוד ולציפוי של עוגות פאר. השימוש המוכר ביותר לבצק סוכר, כפי שאולי נתקלתם בו בסרטי או באירועים חגיגיים, הוא לאפיית עוגות כלה מורכבות, שנבנות קומות על גבי קומות. בצק סוכר הוא מתוק ונוח לעבודה, כאשר גם ילדים או אנשים אשר לא שולטים ברמה אבסולוטית ברזי הבישול והאפייה יוכלו להסתדר איתו ברמה הבסיסית, ולהפיק ממנו תוצאות סבירות ומשמחות. צבעו המקורי של בצק סוכר הינו לבן, והוא דומה בגוון שלו לבצק קמח רגיל, אך אחת הסגולות הנפלאות שלו היא שניתן לצבוע אותו לצבעים שונים על ידי שימוש בצבעי מאכל, דבר המעשיר את החוויה הקולינארית ויכול להפוך אותה לחוויה רב-חושית מרתקת.
 

עוגות טובות - עוגות שוקולד

 

בצק סוכר טומן בחובו 2 תכונות מרכזיות שכל מי שמתכנן לעבוד איתו כדאי שידע: בצק סוכר הינו רגיש ללחות, ולכן מומלץ מאוד לשמור אותו במקום קריר ומוצל דוגמת ארון מצרכים (ולא במקרר!). בנוסף, בצק סוכר הינו רגיש ליובש, כך שבמידה ואינכם עושים בו שימוש מיידי, אנו ממליצים בחום לאכסן אותו בתוך שקית ניילון אטומה, ולשמור אותו במקום קריר ומוצל שלא נחשף לחום.
 

עוגות טובות - עוגות גבינה

 

התכונות הנפלאות של בצק סוכר הופכות את העשייה והאפייה עימו לחגיגה של ממש, הפותחת בפני הקונדיטור החובב והמקצוען קשת רחבה של אופציות "התפרעות". כבר כתבנו על כך שניתן לצבוע את בצק הסוכר בצבעים שונים, אך פרט לכך, ודאי תשמחו לדעת שניתן באופן דומה לצייר עליו (אל תדאגו, זה אכיל!), לפסל בעזרתו, ולעצב איתו מגוון רחב של מתוקים, בין אם מדובר בעוגיות, עוגות, או שאר מטעמים קולינאריים מתקתקים.
 

עוגות טובות - עוגות וקינוחים

 

בצק סוכר הוא אמנם נגיש מאוד, ונוח מאוד לעבודה (זו הסיבה שלעתים קרובות נותנים גם לילדים לעבוד ולפסל בו), אך כדי להגיע לתוצאות מרשימות ואיכותיות יותר, כאלו שמלבד ליופיין ולרושם הרב שהן יותירו - יהיו גם ערבות לחך, תזדקקו למיומנות רבה, ולהיכרות עמוקה עם הסגולות ודרכי הטיפול בבצק הסוכר. קיימים קונדיטורים רבים המתמחים בתחום, והתוצאות של ניסיונם והיכרותם העמוקה עם סוג הבצק המיוחד הזה הן מופלאות ומעוררות השתאות.
עוגות טובות  |  עוגות - סוגים  |  עוגות מעוצבות  |  עוגות חתונה  |  עוגות יום הולדת  |  עוגות מפוסלות  |  עוגות גבינה  |  עוגות לאירועים
עוגות שוקולד  |  עוגות וקינוחים  |  בצק סוכר  |  עוגות לכל עת  |  צור קשר
  | חזור לדף הבית
הוספה למועדפים